2034 - Eliot Akerman i Džejms Stavridis

(1.234 ocena)
999 rsd

27507
Dok traju zalihe

1 do 3 radna dana

Cena:

OPIS PROIZVODA:

Kad rat počinje, obe strane veruju da će pobediti.

Dvanaestog marta 2034. komodor američke ratne mornarice Sara Hant nalazi se na palubi svog komandnog broda, razarača „Džon Pol Džouns”, u rutinskoj patroli za kontrolu slobodne plovidbe u Južnom kineskom moru kada njen brod spazi neobeleženu ri­barsku koču sa čije palube kulja dim. Istog dana američki morna­rički pilot i major Kris Mičel, zvani Klin, upravlja avionom „F-35E lajtning” iznad Ormuskog moreuza, isprobavajući novu stelt tehnologiju na ivici iranskog vazdušnog prostora. Do kraja dana Klin će postati iranski zarobljenik, a razarač Sare Hant će završiti na dnu mora pošto ga potopi kineska ratna mornarica. U jednom danu američka vera u stratešku dominaciju njihove vojske je uništena. Počinje nova, zastrašujuća era.

Uznemirujuće i uverljivo delo o mogućoj budućnosti plod je sarad­nje nagrađivanog romanopisca Eliota Akermana i odlikovanog mornaričkog veterana, admirala Džona Stavridisa. Kroz mešavi­nu geopolitike i ljudske saosećajnosti, knjiga 2034 nas upoznaje s lepezom likova iz raznih zemalja – Amerike, Kine, Irana, Rusije i Indije. Niz pogrešnih proračuna vodi svet u sve jaču međunarod­nu oluju, a Kina i Amerika platiće previsoku cenu, što će zauvek izmeniti globalni odnos snaga.

Sve u 2034 je fikcija, zasnovana na aktuelnim činjenicama i spoje­na s iskustvom koje su autori stekli dugogodišnjim radom na najvi­šim i najpoverljivijim nivoima službi državne bezbednosti. Ponekad je potrebno ovakvo briljantno delo da nas upozori na opasnost koja preti: 2034. godina je suviše blizu, a ova opominjuća priča je potencijalna mračna budućnost koju, bez sumnje, moramo izbeći.

Popularni proizvodi

Divlji kuvar - Momčilo Antonijević

2.498 rsd

Kako da privučete sreću - Džozef Marfi

580 rsd

Moć žene - Lujza Hej

680 rsd

Kako razmišljaš tako živiš - Džejms Alen

480 rsd

Osnova zdrave i ukusne ishrane - Snežana Paučinac

1.690 rsd

Umeće življenja - Tič Nat Han

680 rsd

Život ispunjen svetlošću - Dr Džejkob Izrael Liberman

880 rsd

Dogodilo se jednog leta - Tesa Bejli

1.199 rsd

Metod Ilona Maska - Rendi Kirk

950 rsd

Boja straha - Simona Tancini

899 rsd
Pogledajte sve iz ove kategorije
Učitavanje